Krunoslav Slabinac KićoAntun Nikolić - TucaPetar SmajićIvica FeketeZlatko Burić
Pavle BlažekJan UrbanSigmund RombergMijo MajerIsidor Kršnjavi
Vladimir HafnerHugo BorenićJosip HammStjepan IvšićIvan Martin Divald

O portalu essekeri.hr

Poštovani posjetitelji,
pred vama je portal essekeri.hr – dio jedinstvenog nekomercijalnog projekta koji na jednom mjestu nastoji objediniti podatke i multimedijalnu dokumentarističku građu o zaslužnim građanima Osijeka, živućim i onima koji više nisu s nama.

Essekeri.hr središnje je virtualno mjesto dobivanja i razmjene informacija o životu, radu i baštini poznatih i zaslužnih osoba koje su svojim rođenjem, školovanjem ili karijerom (djelom) vezane za grad Osijek, a njihova dostignuća učinila su ih velikanima nadaleko izvan grada Osijeka.

Poštujući pravilo odgovarajućeg vremenskog odmaka kako bi se objektivno, a ne subjektivno vrednovalo nečije životno djelo i rad, na stranici Essekeri.hr prvenstveno ćemo predstavljati život i djelo onih osoba koje više nisu među nama. Međutim, u nekim djelatnostima, kao što je prvenstveno sport, životni uspjesi i rezultati postižu se u pravilu u mlađem životnom razdoblju. I stoga, ako je netko osvajač olmpijskih odličja ili je ostvario vrijedne rezultate na relevantnim međunarodnim natjecanjima i time promovirao ime Osijeka, onda svakako zaslužuje da i za života bude objavljen na stranicama Essekeri.hr.

Na forumu essekeri.hr prostor je otvoren svim dobronamjernim inicijativama koje vode dopunjavanju baze, širenju kruga kao i veće participacije javnosti. Želja nam je da forum essekeri.hr postane mjesto na kojem ćemo se okupljati, surađivati, razmjenjivati ideje, radove, materijale....

Stoga, pozivamo sve koji vole i poznaju grad Osijek, kao i ostale dobronamjernike da nam se pridruže!

Essekeri.hr nastoje objediniti raspoložive informacijske resurse o osječkoj povijesti, kulturi i drugim sferama društvenog života. Zato pri kreiranju sadržaja portala surađujemo sa stručnjacima koji su temeljem svojeg znanja pozvani meritorno predlagati njegov sadržaj. Naravno, portal time teži unaprijediti suradnju i komunikaciju između hrvatskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika te svih njih i šire javnosti.

Nadamo se da će essekeri.hr zauzeti važno mjesto u hrvatskom internetskom prostoru i uvelike doprinjeti njegovoj raznolikosti.

Poštovani posjetitelji, i vi se možete uključiti u kreiranje sadržaja portala. Šaljite nam svoje sugestije, tekstove, komentare. Postanite dio projekta Essekeri!